Ga naar de inhoud

Laat de magie beginnen! – Wet van Aantrekking, 4 stappen in nieuwe manier van creëren

Wet van aantrekking als andere manier van creëren

De lessen van een magische ervaring

In de bezinningsreis die ik in oktober met een groep naar de woestijn in Marokko mocht maken was de realiteit vele malen mooier dan mijn voorstelling. Uiteraard zegt dat wat over mijn voorstellingsvermogen. Maar ook de reflectie op hoe de realiteit tot stand kwam geeft mooie inzichten. En deze inzichten laten jou wellicht zien hoe je makkelijker resultaten kunt creëren door magie kunt gebruiken.

Allereerst wat in je voorstelling zit, wat je je kunt inbeelden, komt uit datgene wat je kent of ooit hebt gezien. Voor mensen die helder kunnen waarnemen, geldt dit niet, maar voor de meeste mensen wel. Probeer je maar eens een volledig nieuwe kleur voor te stellen die nog niet bestaat. Lastig he?

Dus als iets je voorstelling te boven gaat, dan betekent dat eenvoudigweg dat je er nog geen beeld of ervaring mee hebt dan wel ervaringen van anderen hebt gelezen of gezien.

Het verschil tussen dat wat daadwerkelijk gebeurde en wat ik mij had voorgesteld, heb ik als magisch ervaren. Magie betekent voor mij dat het je voorstellingsvermogen zo ver te buiten gaat dat je het haast niet gelooft. Magie ontstaat door loslaten, door dingen te laten ontstaan en je te laten toevallen. Magie ontstaat niet door controle en planning. Je zou ook kunnen zeggen, voor magie is het nodig om het wat voor te stellen en in te voelen terwijl je het hoe je mag laten toevallen.

Over welke magische ervaring heb ik het dan?

De enorme gastvrijheid van de bedoeïenen en hun perfecte timing. Ze voelden exact aan wanneer nabijheid dan wel meer afstand gewenst was. Het heerlijke eten, de woestijn die precies het ritme van het programma volgde: op de dag met thema Ont-moeting en weerstand, kregen we een zandstorm. De volgende dag heldere hemel en zon. De romantische kaarsjes tijdens het vallen van de avond om ons tentenkamp, waardoor het leek of de woestijn in brand stond. De volle maan tijdens onze reis, die de hemel verlichtte terwijl we juist de laatste dag de meest prachtige sterrenhemel ooit mochten aanschouwen. Alle dingen die ik vond tijdens de reis om mijn altaren mee te maken. De stille momenten van voorbereiden waarbij ik compleet alleen en één was met de woestijn omdat nog niemand wakker was. De groepsdynamiek waarin alles stroomde en liefdevol was. De vuurplekken die voor ons waren gemaakt; bij het eerste vuurritueel was het vuur zo hoog als een mens. Alles maar dan ook alles klopte, vooral de details en dat wat ik niet had bedacht.

Hoe heeft deze magie kunnen ontstaan? Werken met de Wet van Aantrekking

De reis had ik goed voorbereid. Het programma van de reis was afwisselend. Ontspanning wisselde inspanning af, de noodzakelijke ingrediënten waren aanwezig: diepgang en plezier, natuur en cultuur, heerlijk eten en eenvoudig slapen onder de sterren.

Ook over het ontwikkelingsprogramma had ik goed nagedacht. Bewustwording, reflectie, rituelen, oefeningen, stilte momenten, zonsondergangen en kampvuren. Mensen zouden het realiseren van hun verlangen gaan ervaren. Met behulp van het sjamanenwiel (noord, oost, zuid en west) een sterfproces (loslaten) en een wedergeboorte laten ontstaan. In de windrichtingen hebben we de hulp aangeroepen van de 3 Magi van het Oosten: Balthasar, Kaspar en Melchior.

Dat dit programma anders was dan mijn meeste trainingen, dat was wel duidelijk. De nadruk in het programma lag vooral op het verlangen en daar positieve energie aan geven. En alles wat mogelijk negatief of zwaar was, los te laten. In het verlangen zijn, ervaren hoe het voor je is als het al is gerealiseerd. Zodat de wet van aantrekking mee kan doen. Mijn verlangen voor deze reis was de magie te laten gebeuren, erop leren vertrouwen.

Ik had alles voorbereid en kreeg vlak voor de reis de boodschap om alles los te laten en te vertrouwen op wat er komt. Mijn werk was immers al gedaan, ik hoefde “alleen maar” aanwezig te zijn en te vertrouwen! Voor mij persoonlijk zat de uitdaging in de overgave.

Ik ontdekte dat ik door de voorbereiding, het programma en daarmee de ruimte voor de reis had neergezet. En deze ruimte had ik gevuld met plezier, liefde en vreugde doordat ik de voorbereiding met enorm veel plezier, liefde en vreugde had gedaan. Met andere woorden terwijl ik deze reis aan het voorbereiden was, had ik haar al overladen met positieve energie. En die stromende energie zorgde ervoor dat we precies diezelfde stromende energie aantrokken tijdens de reis. Als ik op dat moment maar niet in de weg stond om het te laten gebeuren. Dus aan mij om los te laten en te vertrouwen dat hetgeen komen gaat goed is. En dat was redelijk makkelijk doordat ik al plezier, liefde en vreugde had. En dus bleef het stromen en kon ik ook tijdens de reis alles met liefde en plezier blijven doen.

Precies zoals een van mijn deelneemsters treffend schreef in haar beleving van de reis:

“De kennis en inzichten werken door in mij, met name om dat te zijn, te belichamen, wat je wilt zien in de wereld. Dus je verlangen leven. Een combinatie van Kwantumfysica, Law of Manifestation en Positieve Psychologie ineen. Ik merk dat dit dieper geland is in mijzelf.“

4 stappen met de Wet van Aantrekking

Terugblikkend op de reis zie ik dat de magie heeft kunnen ontstaan door de volgende 4 stappen:

  1. Ruimte creëren voor een verlangen, door een idee of beeld, een impuls. Dit mag nog vaag zijn.
  2. Het idee even laten zodat de eerste stappen kunnen ontstaan en daar actie op ondernemen.
  3. De rest laten ontstaan terwijl je bezig bent. Je laat het concreter worden door te doen. Het helpt om je voor te stellen hoe het voor je voelt als het al is gerealiseerd.
  4. Je beeld van vaag naar concreet continu positieve energie, liefde, dankbaarheid, vreugde schenken. Laat het aandachtig en liefdevol vullen met meer details.

Om magie te laten gebeuren is het dus belangrijk je bewust te zijn van de energie waarmee je resultaten creëert en die energie wordt zichtbaar in je resultaten.

Geen blog meer missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

MIsschien vind je dit ook interessant

"Today is a good day starting to feel better!"