Ga naar de inhoud

Your awareness creates your reality. If you want to change your reality, change your awareness!

Joe Dispenza

hallo!

Ik ben carmen Altena

Holistisch coach

Mijn Missie: je beter voelen

Het is mijn missie om (een stukje) hemel op aarde te creëren. Om mensen zoals jij open en oordeelloos, begrip- en liefdevol naar jezelf en anderen te laten kijken en samenwerken. Om je te leren je gevoel weer te vertrouwen. Waardoor meer (innerlijke) ruimte ontstaat evenals verbinding met jezelf en/of anderen. En je zelfvertrouwen en invloed vergroten. Om je jezelf te leren kennen en laten zijn. En dit concreet te vertalen naar gedrag zodat je het in je dagelijkse realiteit kunt toepassen. Dan gaan leven en werken soepeler en plezieriger, meer met de stroom mee. Zodat je (je) beter gaat voelen.

Dat doe ik door je bewust te laten worden van alles wat je nu nog niet kunt waarnemen. Op een holistische wijze. Als trainer, teamcoach, holistisch coach , systemisch coachenergetisch coach en therapeut.

systemisch coach

Laat bloemen groeien en bloeien, systemisch coach

Whatever you accept completely, will take you into peace. Including the acceptance that you cannot accept, that you are in resistance.

Eckart Tolle

Mijn verhaal

Inmiddels bijna 20 jaar geleden, was ik zwanger van onze eerste zoon. Daarna mochten we nog twee prachtige kinderen krijgen. Toen hij werd geboren bleek dat hij Downsyndroom had. Iets dat ik achteraf mijn hele leven al weet, maar waarvan ik me toen niet bewust was.

Ook gedroeg hij zich “moeilijk verstaanbaar”, zoals ze dat zeggen. Gevoelig als hij is, kreeg hij veel prikkels binnen die hij moeilijk kon verwerken. Later ontdekte ik dat hij vooral veel spiegelt.

Deze situatie oplossen aan de buitenkant zoals bijvoorbeeld hem ander gedrag aanleren, hem negeren etc. dat lukte niet echt. Hem beschuldigen hielp ook niet, klagen dat had gekund, maar zit niet in mijn aard en had me ook niet echt geholpen. Dit was nou typisch iets dat we niet konden veranderen maar moesten leren accepteren ofwel verdragen. Frustrerend en moeilijk wel, op veel momenten.

Dus ik ging op zoek naar wat er wel lukte. Zijn gedrag en de reacties van de buitenwereld kon ik niet veranderen. Wel kon ik de manier beïnvloeden waarop ik met de situatie omging, hoe ik daarover dacht en hoe ik me daarbij voelde. Dus als hij zich gedroeg op een manier die ik lastig vond, moest ik eerst daarmee dealen en mijn last leren verdragen. Als het spanningsveld van de situatie zakte, kon ik naar mezelf en mijn gevoel luisteren. En zo ontdekken wat ik lastig vond aan de situatie en waarom ik deze zo ervoer. Zo leerde ik de oplossing in mijzelf vinden, waardoor mijn innerlijke ruimte toenam en ik langzaam relaxter met hem om kon gaan, wat uiteraard weerslag had op zijn gedrag. Mijn vooroordelen over hoe het zou moeten zijn namen af, tevens mijn negatieve gedachten wat anderen van mij, ons en hem zouden kunnen vinden. 

Mijn aandacht verschoof van buiten naar binnen. Daardoor begon ik te zien wat hij spiegelde in mij. En ging ik anders met hem communiceren. Praten is voor hem erg lastig, maar hij communiceert de hele dag, in gevoelstaal. Ik heb hem leren verstaan door mijn gevoel te leren vertrouwen. Hierdoor werd ik steeds gevoeliger. Inmiddels durf ik te zeggen dat ik heldervoelend ben. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik kan voelen wat jij voelt of dat ik toekomstige situaties aan kan voelen komen.

Dus ons geluk hing niet af van mijn zoon die zich anders gedroeg dan wij verwachtten, maar vooral van de manier waarop wij ermee omgingen.

Als je leert de ruimte en andere waarden in jezelf te zoeken, dan heb je minder last van situaties om je heen. En hoef je dus ook niet meer zo hard te werken om alles naar je hand te zetten om je lekker te voelen. En lossen de lastige situaties op.

holistisch coach

Je schaduwzijde leren kennen met systemisch coachen, bewustzijnsverruiming

"Today is a good day starting to feel better!"